Food Food Hotspots

Vegan hotspots Keulen

08/01/2017
Groene street art op een muur buiten in Keulen

Keulen is mijn eerste Duitse vegan experience. Hier en daar hoorde ik al goeie verhalen over vegan eten in Duitsland, maar nu heb ik het eindelijk mogen ervaren. In Keulen dus! In dit blogje zal ik een paar van de vegan hotspots uitlichten waar ik heel easy en heel lekker vegan heb gegeten. Ook zijn het plekken waar je easy vegan en niet-vegan kan eten, mocht je reisgezelschap niet-vegan zijn zoals bij mij het geval was. Het was een kort, maar krachtig weekend dus ik kan maar twee plekken in het zonnetje zetten die ik echt het waard vind te benoemen. Wel zijn het hele leuke plekken en mocht je een reisje in het verschiet hebben naar Keulen: ze zijn zeker de moeite waard om te bezoeken!! Ik weet nu al dat ik een keer terug ga, daarom heb ik mijn hotspot wishlistje ook toegevoegd.

 

CafeCafe

Hier hebben we gebruncht en het was onwijs lekkerrrr! We hadden geluk met het weer en konden goed vertoeven op het gezellige terras. Het cafe is de perfecte ontbijt/brunch plek voor vegans, niet-vegans en een healthy lifestyle. Het is geloof ik iets Duits om een uitgebreide kaart te hebben, dat was namelijk overal waar we kwamen, en hierdoor kun je last krijgen van keuzestress. Ook de koffie was een goeie bak! Wel waren er wat minder vegan opties voor het ontbijt, maar ik vond het niet te weinig. Je had een paar opties in de zoute en in de zoete ontbijtcategorie. Prima!! Ik heb een plak blueberry bananenbrood en noten bananenbrood gedeeld en zelf een acaï bowl leeg gelepeld met de huisgemaakte granola en fruit. De bowl was even wennen doordat het wat aan de zoete kant was, maar nog steeds een toppert. Ook het bananenbrood was onwijs lekker.

Ook is er een lunchkaart met vegan salades en bagels die de bediening makkelijk vegan kan maken.  Bij gerechtjes zijn ingrediënten zoals kaas soms optioneel en dat maakt het zo handig! Helaas heb ik niet iets van de lunch kunnen proberen, maar de menukaart ziet er erg goed uit. Ze hebben ook vegan gebakjes en taartjes!!

Voor een fitte start van de dag of een goeie lunch ga je dus naar CafeCafe! Als het lekker weer is schuif je aan op het terras en anders is het binnen ook heel erg knus.

CafeCafe Ehrenfeld: Venloer Straße 206, 50823 Köln

Een bovenaanzicht van de gedekte ontbijttafel met Acaï bowls, bloemen, jam en bananenbrood van vegan hotspot Cafe Cafe in Keulen

Zijaanzicht van Cafe Cafe en het terras in Keulen

 

Hans im Glück

Je kan Duitsland niet bezoeken zonder het scoren van een burger. Een van de bekendste tentjes in Keulen is Hans im Glück. Het heeft meerdere vestigingen in de stad en wij waren bij die net buiten het centrum. Ik weet niet hoe het bij de andere zit, maar bij deze kun je heel goed buiten zitten aan de straat en boven op een terras. Op de laatste plek namen wij plaats en ik kan dit ook echt aanraden! Het interieur is onwijs levendig met bomen, groen en hout en dit zie je ook terug op het terras. Daarnaast heb je ook uitzicht op de typisch Duitse architectuur en heb je het geluid van de stad om je heen. Daarom zou ik aanraden daar te zitten.

Qua eten is het een echte burger tent, maar wel met salades mocht je een lichtere optie willen. Er zijn veel vegetarische burgers en een stuk of 5 vegan opties om uit te kiezen. Ik vond het lastig kiezen, maar was uiteindelijk voor de ‘Fabelhafter’ gegaan met avocado- en sinaasappelcrème en daarnaast zoete aardappelfrietjes. Het was een beetje gokken want het klonk allemaal heel lekker, maar ik vond het heel lekker. Wel is de vegan patty een soort vlees look a like. Op zich vind ik dit geen probleem, maar ik wil geen vlees eten en heb dus ook niet behoefte aan iets wat er op lijkt. Het was nog steeds erg lekker, maar ik vind een patty gemaakt van peulvruchten wat totaal niet op vlees lijkt stiekem lekkerder. Misschien ook een beetje psychisch. Overigens waren de zoete aardappelfrietjes ook amazing! Sowieso ben ik een groot fan van deze groente, maar de friet daar was echt awesome. Doen dus.

Ook ben ik goed te spreken over de lekkere citroen limonade! Je kunt ervoor kiezen deze te drinken met gember, basilicum of een munt/fruit salade. We hebben ze alle drie op tafel gehad, dus ik heb ze allemaal geprobeerd en ze zijn allemaal echt da bomb. Normaal ben ik niet zo van de limo’s en ga ik vaak voor de Spa rood, maar deze… ja deze! Ook doen dus.

Wil je dus een vegan-burger in een hip tentje met onwijs lekkere zoete aardappelfriet en een frisse limonade? Hans im Glück is the place to be.

Hans im Glück – Burgergrill: Dürener Str. 122, Köln

 

Burger en zoete aardappelfrietjes van Hans im Gluck een vegan hotspot in Keulen

De basilicum komkommer limonade op een houten tafel bij vegan hotspot Hans im Gluck in Keulen

Het buitenterras van Hans im Gluck een vegan hotspot in keulen

 

Vegan hotspots wishlist

Helaas was het niet gelukt om andere (vegan) hotspots af te tikken in de tijd die we hadden, maar voor een volgende keer heb ik al wel een lijstje! Misschien hebben jullie er al wel wat aan!

  1. Spatz – voor heel veel gezonde en vegan salad bowls en broodjes.
  2. The Great Berry – voor super food, acaï bowls, smoothies, juices, salades en meeeer.
  3. Miss Päpki – helaas is het menu online lastig te vinden, maar het filmpje op de site ziet er goed uit en volgens hun Facebook blijken ze altijd iets vegans te hebben!
  4. Kaffee & Kuchen – voor koffie in een leuk tentje. Ze hebben ook veel eten, maar helaas bijna niks vegan. De koffie blijkt wel goed te zijn en de sfeer gezellig.

Hopelijk gaan jullie ook fan zijn van Keulen! Ben ik hotspots vergeten die ik echt niet kan missen en een volgende keer moet bezoeken? Laat het hieronder in een reactie weten! 

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply