Food Food Hotspots

4x Vegan hotspots in Den Haag

03/01/2018
Een lunch van foam, vegan hotspots in Den Haag

Geregeld ben ik in Den Haag te vinden. Het is namelijk waar ik ben opgegroeid, mijn ouders en de honden nog wonen, mijn zus en lieve vriendinnetjes zijn. Natuurlijk heb ik een paar favoriete vegan hotspots in Den Haag. Vandaag deel ik deze plekjes met jullie!

Hieronder staan vijf vegan hotspots in Den Haag op een rijtje. De meeste zijn ontbijt / brunch / lunch only. De laatste is een kroegje aan de Grote Markt waar ik tijdens de middelbare school al kwam met vriendinnen. Nu hangen we daar nog steeds wel eens aan de bar of schuiven we aan voor echt een awesome Pad Thai. Anyway, blijf dus vooral lezen!

 

Foam 

Aan de Frederikstraat, een beetje naast het centrum, vind je Foam. Helemaal plantaardig! Altijd leuk (en makkelijk) als een restaurant compleet vegan is. Dan heb je opeens heel veel opties en niet alleen de keuze uit hummus en falafel. De hoofdfoto van dit blogje is ook een lunch bij Foam. Ziet er goed uit toch? Bij Foam kun je kiezen uit een BLT, Quesadilla, Pita Gyros en meer gevaarlijk lekkere dingen. Zelf ben ik groot voorstander van de Foam Bowl. Geroosterde bloemkool en tahin is voor mij onweerstaanbaar. Op zoek naar een goeie zit en lekker eten? Foam it is.

Foam
Frederikstraat 44
2514 LL, Den Haag

Een lunch van foam, vegan hotspots in Den Haag

 

Filtro 

Dit tentje heb ik leren kennen via een vriendinnetje. Zij was hier per ongeluk op gestuit en heeft mij toen hiermee naartoe genomen. Dankjewel Martine ; ) Het zit midden in het centrum, in een zijstraat van het Noordeinde. Dat maakt het tijdens een dagje winkelen goed te bereiken, maar door de locatie is het niet zo massaal als tentjes op het Plein. Het heeft een kleine kaart waarvan de helft plantaardig is. Tijdens mijn bezoek had ik de groente mezze met platbrood. In de vitrine stonden vegan brownies en andere gebakjes. Mijn wilskracht won het dus ik heb hier niks van mogen proeven. Volgende keer…

Filtro
Papestraat 11
2513 AV, Den Haag

Vegan hotspots Den Haag Filtro

 

BitterSweetz

Zin in een high tea met vriendinnetjes? Bij BitterSweetz kun je neerploffen op een comfy bank of aanschuiven aan een schattig tafeltje. Je kunt hier ook glutenvrij eten! Het is een klein maar fijn plekje met vriendelijke en persoonlijke bediening. De high tea is heel lekker en zowel mijn allesetende vriendinnetjes als ik werden compleet voorzien. Je kunt hier overigens ook gewoon lunchen of los gaan met vegan taart.

BitterSweetz
Oude Molstraat 28a
2513 BB, Den Haag

Vegan hotspots Den Haag BitterSweetz High Tea

 

Zeta 

Zoals ik hierboven al verklapte, staat de Zeta op dit lijstje. Veel stap avondjes met mijn middelbare school vriendinnen vonden onder andere plaats in de Zeta. In de zomer zaten we op het terras en in de winter hingen we aan de bar. Daarna gingen Lucy, Nikki en ik vaak richting het Paard van Troje. Oh the memories! Maar goed. Ondanks veel mislukte of dood gebloede horeca gelegenheden in Den Haag (zoals het Paard van Troje), houdt de Zeta gelukkig stand. De Grote Markt trekt altijd gemengd publiek aan en dat is juist de charme van die plek. Alles en iedereen loopt daar rond. De Zeta heeft een goeie sfeer, maar voor eten kun je er dus ook terecht. Misschien niet mega veel opties voor vegans, maar de tofu Pad Thai is plantaardig en ik vind ‘m onwijs lekker. Het komt niet vaak voor dat je bij een leuk kroegje goed kunt eten als vegan. Ik ben misschien iets bevooroordeeld omdat de Zeta van mij al een thumbs up krijgt door de positieve herinneringen, maar echt: ben je op zoek naar een plekje voor vegan eten + biertjes? Zeta, Zeta, Zeta! Kun je daarna door rollen naar het Paard van Troje (hopelijk bloeit die weer op), de Rootz of de Boterwaag.

Zeta
Grote Markt 28
2511 BG, Den Haag

Vegan hotspots Den Haag Zeta

Foto van Elleeten.nl

 

** GROOT NIEUWS – BINNENKORT MEER VEGAN HOTSPOTS IN DEN HAAG ** 

De Zeta en alle andere tentjes aan de Grote Markt krijgen een menu welke voor 80% uit plantaardige gerechten bestaat. Straks nog meer vegan hotspots in Den Haag om een plantaardige hap weg te werken. Lees hier er meer over.

♥ ♥ ♥

 

Stiekem heeft Den Haag heel veel vegan hotspots. Nog veel meer dan deze vijf. Zelf ben ik ook nog niet bij alle geweest en dat moet maar snel gebeuren! In de tussen tijd ben ik altijd te spreken over deze. Lunch bijvoorbeeld bij Foam of Filtro, neem een gebakje bij BitterSweetz en plof neer voor een biertje en vegan Pad Thai bij de Zeta. Fijne dag! Benieuwd naar meer hotspots? Check mijn favo koffieplekjes in Utrecht! 

 

♥ ♥ ♥

Heb je tips voor hotspots die ik niet mag missen? Laat het me weten. Vertel me ook vooral of je deze hotspots hebt bezocht en hoe het was. Ik ben benieuwd! Deel het met mij op Instagram, Facebook of Twitter

SaveSaveSaveSave

SaveSave

SaveSave

SaveSave

SaveSave

SaveSave

SaveSave

SaveSave

SaveSave

SaveSave

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply