Food Recipes

Vegan gevulde aubergine

08/08/2017
Een halve vegan gevulde aubergine op een wit bord met spelt en een basilicum blaadje

Follow my blog with Bloglovin

Wat doe je als je aubergines over hebt en een keer ze niet in de wok wil knallen? That’s right. Het wordt vegan gevulde aubergine! Gisteravond stond ik in de keuken om voor het eerst in tijden weer zo’n gerechtje in elkaar te flansen. En ik probeer nu af en toe iets nieuws: zoveel mogelijk geen recept volgen en zelf aan de slag te gaan. Het bevalt goed en ik leer er veel van! Vooral leuk als het koken positief uitpakt natuurlijk.. laatst niet gebeurd.. laten we het daar niet over hebben. Anyway, het werd vegan gevulde aubergine met tofu gehakt om precies te zijn! Goed voor de eiwitjes en gewoon lekker. Hier het receptje.

 

Dit heb je nodig

Ik denk dat je qua vulling best veel kunt doen. Heb je groenten over die echt op moeten? Hoppa, die aubergine in zou ik zeggen! Zelf heb ik onderstaande lijstje gebruikt voor het gerecht.

Voor twee personen

 • 1 grote aubergine
 • 80 – 100g vegan tofu gehakt p.p.
 • 4 grote champignons
 • 1 rode ui
 • 2 teentjes knoflook
 • Kruiden zoals (verse) basilicum, rozemarijn, paprikapoeder en Italiaanse kruiden
 • Peper en zout
 • 200 gram tomatenblokjes uit blik
 • 50g spelt per persoon
 • Kokosolie om de vulling in te bereiden
 • Olijfolie om de aubergine mee te besprenkelen

 

Dit moet je doen

Vaak heb ik het gevoel dat gevulde groente veel werk is, maar het valt echt onwijs mee. Mengsel maken, vullen, oven in en wachten. Pretty easy if you ask me! 

 1. Verwarm de oven voor op 200 graden
 2. Halveer de aubergine en lepel beiden kanten uit met een lepel. Bewaar wat je eruit haalt voor de vulling.
 3. Besprenkel de aubergine met wat olijfolie. Als de oven voorverwarmd gaar je de aubergine alvast voor met zo’n 15 minuten terwijl je de vulling maakt.
 4. Snij de ui en knoflook fijn en fruit deze 5 minuutjes in de pan met kokosolie.
 5. Nu is de beurt aan de restjes aubergine. Deze kunnen ook in stukjes en bij de ui en knoflook in de pan.
 6. De champignon mag ook klein, maar wacht even met toevoegen tot de aubergine wat gegaard is. Aubergine duurt vaak wat langer en het is zonde als de champignon helemaal verlept. Het gaat namelijk ook nog garen in de oven.
 7. Tijd om voor de tofu gehakt de pan in te gaan!
 8. Wanneer de champignon en tofu gehakt in de pan zit, kun je dit allemaal al op smaak brengen met wat peper, zout en kruiden. Laat dit dan zo’n 3 minuutjes op het vuur staan.
 9. Na die paar minuten voeg je de tomatenblokjes toe en kun je naar wens meer smaakmakers en kruiden toevoegen.
 10. Happy met je vulling? Dan is deze klaar en mag het vuur uit.
 11. Ondertussen is misschien je aubergine klaar met voorgaren en kun je deze gaan vullen. Wanneer je dat hebt gedaan, gaan de gevulde bad boys terug de oven in voor zo’n 20 minuten.
 12. Terwijl de oven zijn werk doet kan de spelt gekookt worden. Dit duurt zo’n 10 – 12 minuten. Op de verpakking staat vaak 75g per persoon en voor mijn vriend doe ik dat ook wel, maar zelf heb ik vaak wel genoeg aan 50g. Persoonlijk dus.
 13. Check of je de aubergine gaar genoeg vindt als de oven klaar is. Zelf vind ik het niet zo lekker als het nog wat “piepschuimerig” is. Je kunt dan de aubergine afdekken met aluminiumfolie zodat het niet verbrand maar nog wel kan garen.
 14. Klaar is kees! Je vegan gevulde aubergine is ready to be served! Zelf vind ik het trouwens ook lekker om een frisse salade erbij te serveren.

 

Eet smakelijk! Ik vond het niet moeilijk te maken en ik heb ervan gesmuld en hoop dat jullie dat ook doen. 


Ga je dit recept proberen? Laat het vooral weten en deel het met mij op Instagram, Facebook of Twitter. Ik ben heel benieuwd of je het lekker vond : ) 

 

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply