Beauty

Review van Lavera vegan gezichtsverzorging

06/28/2017
Heleen met lavera vegan gezichtsverzorging op haar neus en met lippen getuit wijzend naar de creme op het puntje van haar neus

Al een paar weken waren mijn oude potjes crème en gezichtsreiniging op. Steeds kocht ik niks nieuws, want ik wilde vegan gezichtsverzorging. Probleem alleen was dat ik niet niet kon kiezen en ik wist niet zo goed hoe en wat. Nadat ik bijna een jaar geleden vegan ging eten, wilde ik ook stapje voor stapje mijn gebruiksproducten “veganiseren”. Nieuw woord uitgevonden? Sommige dingen gingen op en kwam een vegan variant voor in de plaats. Bij andere producten koos ik voor biologisch en natuurlijk, zoals mijn gezichtsverzorging. Nog niet persé vegan dus. Het hoefde van mij ook niet meteen allemaal perfect. Ik wilde een leerzaam, rustig en betaalbaar proces. Daarnaast is er ook geen perfecte manier en moet je doen wat werkt voor jou, waar jij achter staat en waar jij je goed bij voelt. Anyway, toen mijn gezicht echt voelde alsof het continue strak werd getrokken ben ik de Ekoplaza in gemarcheerd. Ik had een missie: vegan gezichtsreiniger en – crème scoren! Voldaan heb ik de Ekoplaza verlaten met deze producten van het merk Lavera. Hierbij een review. Hopelijk helpt het als je zelf ook nog op zoek bent.

 

Het merk Lavera

De Ekoplaza heeft verschillende vegan merken in de categorie gezichtsverzorging, maar ik koos voor de producten van Lavera. Voordat ik aan mijn missie begon, kende ik het merk nog niet. Ik heb denk ik 15 minuten googelend voor de schappen gestaan en gelezen over de verschillende merken die voor mijn neus stonden. Ik kon niet zo snel iets aanmerken op de vegan producten (90% van de ingrediënten zijn voor mij ook een raadsel), behalve dat sommige duur zijn. Maar dat is gewoon zo. Als we het allemaal meer gaan kopen, worden ze hopelijk goedkoper! Maar goed, Lavera werd mijn keus omdat het naast betaalbaar onder andere ook natuurlijk, dierproefvrij, duurzaam en milieubewust is. Verder worden er dus ook geen parabenen, siliconen en andere dingen aan toegevoegd. Klonk allemaal wel positief haha. Er was geloof ik nog een merk goedkoper, maar die had een onwijs lelijke verpakking. Het moet wel een beetje leuk op mijn badkamerkastje staan.

Hoe bevalt de gezichtsreiniger?

Flesje vegan reinigingsmelk van Lavera

Review van Lavera vegan gezichtsverzorging

Ik koos voor de Lavera Cleansing Milk omdat deze reinigt én make-up verwijdert. Handig! Ook heeft een schoonheidsspecialist mij ooit verteld dat voor mijn huid een melk beter is dan een tonic. Tot zo ver bevalt een melk altijd goed, maar dat verschilt per persoon en per merk lijkt me. Ik gebruik deze reiniger nu een maand en het bevalt erg goed. Het is een heel zacht product en het ruikt lekker. De geur doet me een beetje denken aan een romig citroen gebakje. Helemaal niet raar om op je gezicht te smeren! Het is met je vingers makkelijk op je gezicht aan te brengen en je hebt niet onwijs veel nodig, het verspreidt lekker. Daardoor gaat het flesje niet te snel op. Eerst was ik wel een beetje huiverig om ook mijn mascara ermee te verwijderen, maar ging helemaal goed. Mijn wimpers werden goed schoon en het voelde niet vervelend. Ik heb het idee dat mijn huid er ook goed op reageert en het irriteert niet. Soms heb ik bij mijn kin en kaaklijn wat puistjes of kleine onderhuidse bultjes, maar die lijken wel ietsjes te verbeteren.  Maar hier kan ik denk ik pas echt wat over zeggen als ik het lang genoeg gebruik. In ieder geval ben ik nu tevreden en happy met deze vegan gezichtsreiniger!

 

 

 

Conclusie Lavera Cleansing Milk 

  • Ruikt lekker
  • Zacht
  • Reinigt goed, maar droogt niet uit

 

Hoe bevalt de gezichtscrème?

Over de crème ben ik eigenlijk net zo te spreken! Ik koos voor de Lavera Moisturising Cream Q10. Technisch gezien is dit een anti-aging potje, maar ze hadden bij mijn Ekoplaza geen andere variant. Dus met het motto “beter te vroeg dan te laat” ben ik voor deze gegaan. Het heeft dezelfde lekkere geur en het is ook erg zacht. Misschien nog wel zachter doordat het vloeibaarder is dan de reiniger. Hierdoor smeert het lekker uit, maar moet je wel even op letten dat je niet morst want het glijd zo van je vinger af. Als je het eenmaal op je gezicht hebt trekt het goed in. Pas wel op met te snel na smeren iets actiefs of warms te doen. Dan zweet je het er zo af, dat doe ik tenminste. Ik krijg het snel (lees: snel!) heet, ook van mijn haar föhnen (jup). Daarom breng ik de crème na het föhnen op anders wrijf ik het in 1 keer weer van mijn gezicht af. Zonde. Maar afgezien van zulke momenten trekt de crème erg goed in en heb ik de rest van de dag niet zulke ervaringen. Mijn huid voelt niet vet aan, maar wel zacht en gevoed. Het goedje geeft ook een lekker hydratatie en mijn huid voelt niet meer alsof er aan wordt getrokken. Verder is make-up erover aanbrengen helemaal prima! Even de crème in laten trekken en er kan gepoederd worden.

Potje Lavera vegan gezichtscrème

Review van Lavera vegan gezichtsverzorging

Conclusie Lavera Moisturising Cream Q10

  • Ruikt lekker
  • Extreem zacht, maar wel erg vloeibaar. Soms wat mors gevaar.
  • Fijne hydratatie
  • Trekt over het algemeen goed in

Lavera heeft nog veel meer vegan producten en als deze op zijn ga ik misschien wel iets anders van ze proberen! Gebruik jij Lavera of een ander merk? Ik ben benieuwd! Laat je het hieronder weten? 

 

SaveSave

SaveSave

SaveSave

SaveSave

SaveSave

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply