Food Food Hotspots

Mijn VEGGIE festival 2018 dagboek 

06/19/2018
VEGGIE festival 2018 verslag greenwithcoffee

Hold up! We hebben een nieuw food festival in town: VEGGIE festival. Afgelopen weekend (15,16 & 17 juni 2018) was de eerste editie in de Scheepsbouwloods (NDSM-werf) in Amsterdam. Zelf was ik zaterdag aanwezig met een vriendinnetje. Hoe wij ons middagje VEGGIE festival hebben ervaren lees je hieronder. In het kort komt het neer op: eten, inhouden meer te eten, muziek, toch meer eten, chillen in de zon en nog meer eten. Niet verkeerd, toch? Blijf vooral nog even lezen voor een gedetailleerder verslag en of ik toekomstige edities zie zitten. 

 

Allereerst, wat is VEGGIE festival? 

VEGGIE festival wil mensen kennis laten maken met de kleurrijke wereld van groenten, granen en peulvruchten. De vlees- en zuivelindustrie is een van de redenen waarom het niet goed gaat met de aarde door het belastende water- en landverbruik en de CO2 uitstoot. Het doel van VEGGIE festival is daarom de harten te veroveren van vleeseters, flexitariërs, vegetariërs en veganisten middels gerechten met groenten in de hoofdrol. Plantaardig eten is onwijs lekker, maar VEGGIE festival ziet in dat deze manier van eten een positieve en grote bijdrage levert aan de toekomst van onze planeet.

www.veggiefestival.nl

Mijn VEGGIE festival dagboek 

VEGGIE festival 2018

Zaterdagmiddag staken Martine en ik met het pondje het IJ over richting de NDSM-werf. Na een kleine zoektocht naar de ingang, stonden we rond 14:00 uur binnen met ons welkomstdrankje; een vegan wijntje. Een beetje te zoet naar onze smaak, maar wel een warm welkom en het zette direct een positieve toon. Wij hadden er zin in! 

Een sfeerimpressie  

Rustig slurpend aan ons wijntje begonnen we met een wandeling om te ontdekken wat er allemaal was. Het viel ons op dat het festival niet mega groot was, maar ook niet klein. Onze conclusie: een prima ontspannen formaat met verschillende chill opties. Zo waren er buiten pallets en borreltafels, binnen genoeg picknick- en eettafels of voor de loungers banken en kussens om op neer te ploffen. Kids mee? Geen probleem, laat ze los in het speelparadijs. Het festival was verder compleet met achtergrond muziek en later ook optredens, palmbomen, nog meer planten en de sfeer door de loods zelf. Na eventjes binnen gewandeld en gezeten te hebben, vonden we uiteindelijk de perfecte spot op een paar pallets buiten. In de zon. Heerlijk!  Ons advies is om bij een volgende editie buiten nog groter te maken met kraampjes en zeker lounge plekken met kussens.

De veggies bij VEGGIE festival

Tijdens onze wandeling werd er ook meteen eten gescout en ons menu samengesteld: wat waren musts om te eten? Eerlijk, het kiezen was niet altijd even easy, maar we hadden een paar love at first sight momenten zullen we maar zeggen. Wel vonden we het aanbod erg divers: het ging van gemberbiertjes tot verse sapjes en van vegan iced cappuccino tot echt bier en van cheese burgers tot de BBQ en van de Surinaamse tot Italiaanse keuken. En om niet te vergeten: de plantaardige biefstuk van Vivera! Als klap op de vuurpijl werd je sweet tooth tevreden gesteld met een ijsje of gebakje. De leven ; ) Onze conclusie over VEGGIE parade: lekker eten en een goed aantal opties. 

Gang 1: Vegan biefstuk van Vivera

Testen vegan vivera biefstuk bij veggie festival

Vivera’s vegan steak was ons voorgerecht. Er werden samples uitgedeeld en we waren zo benieuwd, dit sloegen we niet af. Het rook écht naar biefstuk, een beetje naar jus zelfs. Persoonlijk ben ik niet iemand die behoefte heeft aan vlees look a likes, maar dit was wel echt lekker. Van Vivera kreeg ik super aardig een pakketje om thuis te proberen, waaronder de biefstuk. ’s Avonds heb ik deze direct mijn allesetende vader voorgeschoteld en die was ook positief gestemd. Well done Vivera. Later deze week probeer ik de plantaardige shoarma! 

www.vivera.com/nl/home

Gang 2: Vegan iced cappuccino van Babes Coffee

Vegan iced cappuccino proberen van Babes Coffee bij VEGGIE festival 2018

Ik ben gek op ijs cappuccino, maar als vegan loop je niet vaak tegen een goeie aan die ook nog eens veganistisch is. Er zat dus niks anders op dan die van Babes Coffee te proberen. En dit was niet vervelend. Romig, slushy van het ijs, niet te zoet en een goeie koffiesmaak. Sold. 

www.babescoffee.nl

Gang 3: Cheese burger van Vegan Burger Brothers

Cheese burger van Vegan Burger Brothers bij VEGGIE festival 2018

Hier stond een stevige rij en terecht. Wij gingen voor de cheese burger van Vegan Burger Brothers om te delen. Juicy, cheesy and delish. Nough said ; )

www.veganburgerbrothers.nl

Gang 4: Sapje van JACKS juice bar

JACKS juice bar proberen bij VEGGIE festival 2018

Als tussengang moesten we natuurlijk weer even gezond doen. Het kwam dus goed uit dat naast het tafeltje waar we onze burger hadden verorberd, JACKS juice bar voedzame sapjes verkocht. Een Organic Energie en Flower Power alstublieft! Met ons sapje in de hand dropen we af naar de zon en konden we goed genieten van ons sapje, een beetje uitbuiken, licht meeswingen met de achtergrond muziek en uitgebreid kletsen.

www.jacksjuicebar.com

Gang 5: Zoete aardappelfrietjes van Las Fritas

Zoete aardappel frietjes van Las Fritas bij VEGGIE festival 2018

Voordat we gingen had Martine online al gespot dat er zoete aardappelfrietjes zouden zijn. Dus via WhatsApp werd mij gemeld dat we die niet mochten missen en hier was ik het 100% mee eens. Een ding was dus zeker: we gingen de knapperigheid van die zoete aardappelfrietjes testen. Nou, ik kan mededelen dat Las Fritas is geslaagd voor de test. Mega goeie crunch. Martine en ik waren erg tevreden en terwijl we in het zonnetje ons patatje weg peuzelden, hoorde je ons af en toe afvragen: “hoe doen ze het?”. Really, wat is het geheim? Het lukt ons niet om zulke knapperige zoete aardappelfrietjes te krijgen!

www.buseventsolutions.nl

Gang 6: IJsje van Professor Grunschnabel

Professor Grunschnabel bij VEGGIE festival 2018

Een toetje kon natuurlijk niet uitblijven en daarom deelden we drie bolletjes van het vegan ijsmerk Professor Grunschnabel. Ik was mega benieuwd naar smaak Madagaskar Matcha (groene poederthee met limoensap en vanille), maar helaas was die smaak op. Gelukkig konden we nog genieten van Snow White (vanille en kokos), Café Khatib (koffie met kardemom en vanille) en Caramel Ocean (karamel met zeezout). Het was romig ijs en zeker lekker, maar eerlijk gezegd niet heel verassend. De koffiesmaak van Café Khatib mocht van mij bijvoorbeeld sterker, zo ook de karamelsmaak van Caramel Ocean. Volgende keer hoop ik Madagaskar Matcha te proeven! Al met al toch een goeie afsluiter van VEGGIE festival.

www.grunschnabel.nl

Conclusie

Heleen greenwithcoffee veggie festival 2018Onze dag was top!! Heel lekker gegeten en het was een gezellig festival. Plantaardig eten heeft (bijna) twee jaar geleden mijn hart veroverd, maar na mijn VEGGIE festival ervaring is deze liefde nog extra versterkt. Ha-Ha..ik word zelf bijna misselijk van deze zoetsappige teksten, maar goed het is wel waar. Het haakte ook even mooi in op het doel van VEGGIE festival. Anyway, belangrijker is dat VEGGIE festival buiten mij hopelijk anderen bereikt. Zoals alleseters en deze inspireert minder of geen dierlijke producten te eten en te drinken. Ik denk dat het tijdens het festival zeker is gelukt om een breed beeld te schetsen van de mogelijkheden binnen de plantaardige keuken. En daarnaast is er ook een erg goeie sfeer gecreëerd. Huiverige mensen zijn hopelijk gerustgesteld met het feit dat je onwijs goed kunt eten met enkel planten. Dude… je hebt zelfs een juicy biefstuk op het menu! Wel kan ik me voorstellen dat mensen zich afvragen hoe ze zelf thuis zo’n vegan cheese burger klussen. Misschien dat uitleg hierover plantaardig eten nog laagdrempeliger maakt en VEGGIE festival een nog grotere impact heeft. 

Oh en of ik er volgend jaar weer bij ben? Een volgende editie lijkt mij zeker op zijn plek. Als je het mij vraagt mag VEGGIE festival dan nog grootser uitpakken om de laagdrempeligheid tot de plantaardige keuken te vergroten. Zelf kan ik er hoogstwaarschijnlijk niet bij zijn omdat ik tegen die tijd in Australië aan het backpacken ben, maar alle support zal er zijn vanuit down under!


Was jij ook bij VEGGIE festival 2018? Vond je het ook een succes? Deel het met mij op Instagram, Facebook of Twitter

 

You Might Also Like

2 Comments

  • Reply Joost 06/19/2018 at 8:27 am

    Ik was er met mijn zoon en we hebben inderdaad lekker zitten relaxen en snacken. Leuk om vaker te doen.

    • Reply wpAdminGreenwith 06/26/2018 at 6:34 am

      Klinkt gezellig! 🙂

    Leave a Reply