Food Tips

Mijn vegan voorraadkast

08/22/2017
Uit de vegan voorraadkast van Heleen zijn verschillende weckpotten gestapeld met kruiden, bonen, cacaopoeder, rijst en meer

Een voorraadkast is handig en kan je veel moeite besparen met tripjes naar de supermarkt. Misschien voor de vegan soms nog extra handig om iets paraat te hebben staan. Zo heb ik bijvoorbeeld altijd peulvruchten voor een weeshuis. Dan kan ik een maaltijd altijd eiwitrijk en vullend (en extra lekker!) maken. Maar ook helpt het mij gezonde eetkeuzes te maken als ik bepaalde items altijd in huis heb. Wanneer er een bepaald product in de uitverkoop is, sla ik vaak in en is mijn kast weer goed gevuld. Scheelt weer wat centen. Om wat inspiratie te bieden voor de vegan voorraadkast deel ik daarom de inhoud van mijne. Hoop dat het inspireert!

De inhoud van mijn vegan voorraadkast

Kruiden & smaakmakers
 • Kaneel
 • Kurkuma
 • Gember
 • Koriander
 • Kerrie
 • Curry
 • Basilicum
 • Italiaanse kruiden
 • Oregano
 • Rozemarijn
 • Paprikapoeder
 • Gerookte paprikapoeder
 • Chilli vlokken
 • Edelgistvlokken
 • Zonnatura boullionblokjes
Plantaardige melk
 • Ongezoete sojamelk
 • Alpro Coconut milk original
 • Ongezoete amandelmelk
Rijst /  pasta / granen
 • Volkoren pasta
 • Zilvervliesrijst
 • Risotto rijst
 • Spelt
 • Quinoa
Peulvruchten & meer blikken
 • Linzen
 • Kikkererwten
 • Kidney bonen
 • Witte bonen
 • Cannelli bonen
 • Edamame bonen
 • Kokosmelk ligt voor curries
 • Gepelde tomaten
 • Tomatenblokjes
 • Tomatenpuree
Olie / sausjes / azijn
 • Sojasaus
 • Ketjap manis
 • Go-Tan sweet chilli saus
 • Balsamico azijn
 • Appel azijn
 • Rijst azijn
 • Extra vierge olijfolie voor salades
 • Olijfolie voor bakken
 • Kokosolie
 • Fair Trade Thaise curry
Bakproducten
 • Kokosbloesemsuiker
 • Vanille aroma
 • Maïzena
 • Baking soda
 • Bakpoeder
 • Speltmeel
 • Boekweitmeel
 • Cacaopoeder
 • Kokosrasp
 • Kaneelstokjes
Overig
 • Wasa volkoren crackers
 • Biologische rijstwafels
 • Rozijnen
 • Appelstroop
 • 100% pindakaas
 • Tahin
 • Havervlokken
 • Chiazaad
 • Lijnzaad
 • Hennepzaad
In de koelkast
 • Ongezoete soja yoghurt
 • Tempeh
 • Tofu
 • Hummus

 

De items op deze lijst probeer ik bijna altijd wel in huis te hebben. Het is heel fijn om iets binnen handbereik te hebben en snel uit de voeten te kunnen als je iets wil maken. Naast deze producten heb ik de koelkast ook altijd vol met een grote lading groenten en staat de fruitschaal gevuld op tafel.

PS: Snacks en tussendoortjes heb ik bijna nooit. Ik neem naar werk altijd komkommer en/of paprika mee als tussendoortje en daar pak ik altijd een stuk fruit van de schaal. Soms neem ik wat rozijnen mee.


Hopelijk helpt het kijkje in mijn vegan voorraadkast met het vullen van jouw eigen kast. Zelf ben ik altijd weer benieuwd naar nieuwe items.
Mis ik iets? Laat het me hieronder alsjeblieft weten : ) 

 

You Might Also Like

2 Comments

 • Reply Djuli 08/27/2017 at 7:09 am

  Wat een handig lijstje! Heb je wel eens witte amandelpasta gegeten? Dat heb ik ook altijd in huis. Zooo lekker op bananenbrood of rozijnen-notenbrood. Mmm!

  • Reply wpAdminGreenwith 08/28/2017 at 1:29 pm

   Dankje goed om te horen!! Oee nee nog nooit. Klinkt heeeel goed. Ik ga ‘m in huis halen! Thanks voor deze denk gevaarlijke tip haha 😉

  Leave a Reply