Food Life

LIEBSTER Award voor Green with Coffee

03/08/2018
Liebster award Green with coffee

Hoeeee leuk, gaaf en tof! Ik opende gister mijn Instagram en zag tot mijn vreugde De Liebster Award voor Green with Coffee! Lieve Kim van Food Health and Happiness heeft mij genomineerd voor de Liebster Award. Heel erg bedankt Kim! Uiteraard ben ik hier onwijs blij mee : )

Ik moet wel iets bekennen. Ik kende De Liebster Award nog niet echt, dus ik ben mij wel even gaan inlezen. Zo blijkt dat het een mooie manier is om foodbloggers te nomineren, door andere foodbloggers. Zo laat je zien dat je tof vindt wat je collega blogger doet! Daarbij leer je ook de persoon achter de blog kennen middels de opdracht die bij de nominatie hoort. Het zit namelijk zo: bij een nominatie worden je 11 vragen gesteld. Deze zijn bedacht door degene die jou hebben genomineerd. Je beantwoordt die vragen, nomineert weer 5 andere bloggers en bedenkt voor die genomineerde weer 11 nieuwe vragen. Hieronder beantwoord ik eerst de vragen die Kim mij heeft gesteld en daarna lees je wie ik heb genomineerd inclusief de nieuwe vragen.

 

De 11 vragen die Kim mij heeft gesteld inclusief antwoorden:

1. Wie ben je?

Mijn naam is Heleen, 26 jaar en ik woon sinds 2 weken in Amsterdam. Daarvoor heb ik 7 jaar in Utrecht gewoond. Deze stad had ik wel een beetje uitgespeeld, dus tijd voor een nieuw avontuur. Amsterdam! Vegan paradise moet ik zeggen. Waar ik nu woon zijn 10 vegan tentjes op steenworp afstand. Love-it. Naast het dromen over allemaal lekker eten, koken en het knutselen aan mijn blog, werk ik vier dagen per week als Interaction Designer bij een digital agency waar ik apps, websites en meer ontwerp. Creatief werk met een top en (te) gezellig team! Verder ben ik onwijs fan van hot yoga en vind ik in 40 graden kapot gaan bij een lesje Bikram ontspannend (ja echt). Maar dit wissel ik af met het heen en weer slepen van gewichten in de sportschool. Om die sporten te combineren op een betaalbare manier, heb ik sinds 1 dag OneFit. Ik ben benieuwd! Naast al dit is een avond of middag met vrienden inclusief thee, koffie, hapje, gin&tonic, dansje of Friends aflevering ook vaak op het programma. Wel ben ik een goeie slaper en ga ik doordeweeks (en soms in het weekend) om 10 uur naar bed en is op staan om half 7 voor mij geen probleem. Een ritme en routine is helemaal mijn ding. In de ochtend ben ik dan mega langzaam (ik haat haasten, to much stress) en ga ik rustig zitten voor mijn theetje en havermout ontbijtje. Altijd havermout. Altijd! Baked, overnight, gekookt. You name it. 

2. Waar gaat je Blog over?

Mijn blog gaat over een groen leven en eten, met een koffie twist. De interesse in koken, schrijven, duurzaamheid, veganisme en liefde voor koffie zijn samen gekomen in Green with Coffee. Hier deel ik plantaardige receptjes, vegan tips, groene hotspots en schrijf ik over (duurzame) koffie. Ik ben namelijk een beetje verliefd op koffie. De smaak is heerlijk, het zetten vind ik onwijs leuk en het gehele proces rondom koffie vind ik mega interessant. Het werk wat in één kopje zit zodat wij hier in Nederland of waar dan ook in de wereld kunnen neerploffen met een goed bakkie is niet te bevatten. Toen ik in november 2017 begon aan een nieuwe baan waar een echt espressomachine aanwezig is, was mijn leven natuurlijk compleet. Elke dag las ik voor mezelf een pauze in door voor mijn collega’s koffie te zetten en aan mijn latte art kunsten te werken. Een eigen koffietent is dan ook mijn droom.

3. Wat doe je naast je Blog werkzaamheden?

Zoals ik al eerder schreef ben ik Interaction Designer en ontwerp ik met mijn collega’s apps, websites en andere (digitale) producten en diensten.  Op basis van het doel, de doelgroep, het merk en heel veel onderzoek, ontwerp ik als het ware het skelet van een product of dienst. Dat betekent dat ik bijvoorbeeld bedenk welke schermen nodig zijn, welke informatie waar nodig is, welke functionaliteiten belangrijk zijn en hoe die moeten werken en nog veeeeeel meer. Mijn getalenteerde collega Visual Designer vertaalt mijn werk naar een aesthetics kloppend product. Mijn obsessie voor logica, precisie, overzicht en schema’s komen hier helemaal van pas. Het is namelijk mijn taak ervoor te zorgen dat zo’n app of website helemaal klopt en ook echt waardevol is voor iemand en daarbij handig is in gebruik. Gaaf he ; )

4. Heb je een favoriet Gerecht? Zo ja, welke?

Eerlijk, ik denk niet dat ik een favoriet gerecht heb. Het gaat bij mij een beetje in fases. De ene maand eet ik drie keer per week een curry, dan is het opeens vegan pasta carbonara met tempeh bacon of een salade bowl met gegrilde groente, tofu en tahin.

5. Ben jij een Lente- Zomer- Herfst of Wintertype? En wat kook jij het liefst in jou favoriete seizoen?

De lente is mijn favoriete seizoen. De geur van het gras, vogeltjes die fluiten en de vreugde die je voelt wanneer je niet helemaal ingepakt naar buiten hoeft. Ik ben niet iemand die tegen extremen kan: heel koud en erge hitte zijn niet aan mij besteed. Ik kan dan niet meer functioneren, vooral niet bij hitte. Kom dan ook vooral niet in mijn buurt. Dan dus lente! Salades eet ik het hele jaar, maar in de lente vind ik een stukje fruit door de salade wel passen. Iets extra’s fris en zoets wat dan helemaal past bij een avondje in het park, na een drukke werkdag, op een kleedje en met het avondzonnetje.

6. Wat is jou favoriete Kookboek?

The Green Kitchen Stories at Home. Het is niet geheel veganistisch, maar veel dingen zijn plantaardig te maken. Het is een heel veelzijdig kookboek met mega lekkere recepten die niet heel moeilijk zijn. Eigenlijk representeert dat kookboek mijn hele smaak, dus dat is perfect! Zeker een aanrader.

7. Wat is je favoriete maaltijd van de dag? Ontbijt/ Lunch/ Diner? Wat eet je dan het liefst?

Moeilijk. Na elke maaltijd tel ik weer af naar de volgende ; ). Maar als ik moet kiezen: het avondeten. Ik vind koken leuk en na werk is het ontspannend. Soms pak ik helemaal uit met een recept, maar ik vind “prutjes” eten altijd erg lekker. Al klinkt het woord “prutjes” niet heel lekker haha. Ik fruit een uitje en teentje knoflook, gooi verse of restjes groenten door elkaar en breng dit op smaak met veel kruiden zoals kurkuma, koriander, gember en waar ik maar zin in heb. Soms met een platbroodje ernaast of anders met een quinoa, zilvervliesrijst of bloemkoolrijst. Hier kan ik echt van genieten.

8. Wat is jou grootste Guilty Pleasure?

Pfoeeeee. Wat lastig, veel veel keus! Ik was vorige week bij de Vegan Junkfood Bar en MA GOD. Hemels. Tip, tip, tip. Maar ik denk toch dat het die rol Oreo’s is of een (grote, niet een kleine..) reep Tony Chocolony puur/zeezout. Offfffff, een bakje Alpro yoghurt met cruesli. Ik weet niet wat het is, maar die combinatie van romige Alpro met die knapperige zoetigheid is echt zó verslavend. Ik mag gewoon geen cruesli van mezelf in huis hebben. Dat gaat fout. Medestanders met een soja yoghurt plus cruesli verslaving?

9. Welke Foodblogger is voor jou een echte inspiratie?

Elke Foodblogger heeft zo zijn eigen stijl en ik bewonder veel verschillende bloggers. Iedereen heeft iets.

10. Wat was voor jou de reden om Vegan te worden?

Tijdens de documentaire Cowspiracy viel mijn mond open, maar toen deze was afgelopen kon ik er niet omheen: de wereld gaat kapot door onze manier van eten en leven. Ik was er zo door geraakt en ik voelde me onwijs verantwoordelijk. Na de docu ging ik op onderzoek uit en las, zag en hoorde nog meer over veganisme. Het dierenleed, de schade aan het milieu en onze eigen gezondheid en het extreme van die hele industrie deed mij de stap maken. Welke na alles wat ik had geleerd overigens helemaal niet moeilijk was.

11. Welke producten/ ingrediënten heb jij altijd in huis?

Best wel wat, maar de belangrijkste zijn als volgt:
Havermout, lijnzaad, tahin, banaan, Alrpo ongezoete soja yoghurt / melk, cacao poeder, komkommer, kokosolie, balsamico, soja saus, ketjap en 874387482978294741 kruiden.

 

DE EER GAAT NU NAAR….

Nogmaals heel erg bedankt voor de nominatie Kim! Who is next? Het is nu dus aan mij om 5 andere bloggers te nomineren… best lastig om te kiezen! Maar hierbij vijf die mij altijd weer verassen met een heerlijk recept, blije post en mooie foto:

IK NOMINEER:

1. Djuli van Mint Green Mind

2. Zohra & Niels van Let’s Vegan

3. Desiree van Aandachtige Blog

4. Jolien van Madam Groensel

5. Quirine van Quirines

 

MIJN 11 VRAGEN AAN JULLIE:

1. Wie ben je?

2. Waar gaat je blog over en waarom ben je deze gestart?

3. Wat is jouw favoriete recept op je blog?

4. Wat hoop je met je blog te bereiken?

5. De lente is om de hoek! Welk gerechtje maak je klaar om straks in het park met een zonnetje te eten?

6. Als je even niet weet wat te koken, wat is dan jouw fall back recept?

7. Wat doe je verder graag in je vrije tijd?

8. Wat is je grootste guilty pleasure?

9. Wat is jouw favoriete plantaardige en/of duurzame product?

10. Als mensen je vragen waarom je vegan bent, wat is dan jouw snelle antwoord?

11. Wat is jouw levensdroom?

 

Liebster award Green with coffeeNog even de ‘regeltjes’: Bedank degene die jou genomineerd heeft en post een link naar deze blog in jou bericht. Plaats een afbeelding van de ‘Liebster Award’ op jou blog en beantwoord de 11 vragen die aan jou gesteld zijn. Nomineer vervolgens zelf 5 bloggers en bedenk voor hen 11 nieuwe vragen. En dan nog dit….informeer ze en bezorg ze een link naar je eigen blogpost zodat ze deze kunnen lezen enzovoort….zo gaat de Award door en door en door…

Succes en veel plezier allemaal met het beantwoorden van de vragen en geef de Award weer door!

SaveSave

SaveSave

SaveSave

SaveSave

SaveSave

SaveSave

SaveSave

SaveSave

SaveSave

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply