Food Recipes

Geroosterde kikkererwten paprika smaak

08/29/2017
Geroosterde kikkererwten paprika smaak in een kommetje met een hand die het vasthoud

Zin in een gezonde snack, maar niet zin in iets saais? Ik denk dat veel het al kennen, maar het blijft voor mij een favoriet dus ik moest ‘m uiteraard delen: geroosterde kikkererwten! Het is makkelijk te maken, voedzaam en lekker. Gewoon een hele goeie snack optie dus! Ik vind het altijd de perfect voor op de bank met een film, een Netflix marathon of voor bij een borrel met vrienden. De gezonde optie die chips of borrelnootjes kan vervangen. Benieuwd naar hoe je geroosterde kikkererwten maakt? Check het recept hieronder!

 

Dit heb je nodig

Je hebt maar weinig nodig! Zelf heb ik altijd in mijn voorraadkast genoeg kikkererwten, maar ook verschillende kruiden. Daardoor is het nooit lastig deze snack te maken of hiermee te variëren. Er is meer dan alleen een paprika smaak. Op het moment ben ik aan het experimenteren met bijvoorbeeld zeezout en thijm of chilli en basilicum. Wanneer ik deze combinaties geperfectioneerd heb deel ik die ook. Voor nu de paprika smaak : )

Voor 2 personen

 • 200g kikkererwten
 • 1 tl olijfolie
 • 2 tl paprikapoeder
 • 1 tl gerookte paprikapoeder (bijvoorbeeld van La Chinata)
 • 1 tl chili poeder (optioneel: als je van spicy houdt)
 • Zout naar smaak

Zijaanzicht van Geroosterde kikkererwten paprika smaak in een gestreept kommetje, voor de kikkererwten de oven in gaan

 

Dit moet je doen

 1. Verwarm de oven op 180 – 200 graden. Heb je een gril stand in je oven? Gebruik deze dan ook. Dan wordt het extra knapperig!
 2. Spoel de kikkererwten af en laat ze goed uitlekken. Hoe droger hoe beter.
 3. Meng in een kom de olijfolie, kruiden en zout.
 4. Wanneer het sausje gemengd is roer je de uitgelekte kikkererwten erdoor.
 5. Over voorverwarmd? Verspreid de kikkererwten in een overschaal of op bakpapier en gril ze voor zo’n 20 – 30 minuten. Af en toe een beetje keren. Tot ze lekker knapperig zijn.
 6. Zijn ze crunchy? Laat ze even afkoelen, bakje in en klaar : )

 

 

Ik heb nooit genoeg van geroosterde kikkererwten. Ze zijn zo lekker! Ben jij er ook zo fan van? Let me know! 


Ga je dit recept proberen? Laat het vooral weten en deel het met mij op Instagram, Facebook of Twitter. Ik ben heel benieuwd of je het lekker vond : ) 

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply