Food Recipes

Frisse vegan salade met gerookte tofu

03/20/2018
Frisse vegan salade met gerookte tofu

Liefs vanuit Portugal! Ik ben op dit moment met mijn billen aan het chillen in Portugal bij mijn ouders. Even een weekje back to basic en mijn verstand uit. Uiteraard moet hier ook gegeten worden en serveer ik mijn ouders meerdere malen per dag een plantaardig maaltje. Zo ook net voor de lunch een frisse vegan salade met gerookte tofu. Hier is het niet heel warm, maar gelukkig geen min temperaturen zoals in Nederland. Een frisse vegan salade om de aankomende lente aan te moedigen is zeker nodig. Duimen voor meer zon en meer warmte, snel! Hopelijk helpt deze salade al in de lente sferen te komen.

 

Dit heb je nodig voor deze vegan salade 

Deze salade is eigenlijk bijna niet over nagedacht. Het was creatief zijn met de ingrediënten die nog in huis waren. Het fijne aan een salade is dat je vaak los kunt gaan met wat er in de keuken ligt. Vervang dus zonodig ingrediënten met wat jij in huis hebt.

Voor 2 personen

 • 200g spinazie
 • 80g zilvervliesrijst
 • 100g mais
 • 1 courgette
 • 2 gegrilde rode paprika uit een potje of 1 zelf gegrilde rode paprika
 • 1 handje gehakte amandelen
 • 2tl sesamzaadjes
 • 75g gerookte tofu
 • Peper en zout naar smaak
 • 1tl olijfolie

Voor de dressing

 • 2tl dijon mosterd
 • 3tl balsamico azijn
 • Scheutje water

Frisse vegan salade met gerookte tofu

 

Dit moet je doen

 1. Verwarm de oven op 220 graden en kook de rijst zoals beschreven op de verpakking.
 2. De courgette snij je in blokjes en gaar deze met een beetje olijfolie, peper en zout voor 15 minuten in de oven. Heeft je oven een gril-stand? Rooster dan na 15 minuten de courgette voor 10 minuten onder de gril. Als je oven niet zo’n stand heeft, verleng dan de oventijd met die 10 minuten.
 3. Lek de mais uit, snij de rode paprika in stukjes, de gerookte tofu in plakjes en hak de amandelen.
 4. Verhit een pannetje met een klein beetje olie en wacht tot de pan goed heet is. Als dat is zo mogen de amandelen erbij. Rooster deze voor een paar minuten. Blijf goed opletten en roeren zodat ze niet verbranden. Als ze goudbruin worden mogen ze van het vuur.
 5. Als de rijst klaar is, giet je deze af en laat je het afkoelen met koud water.
 6. Is de courgette gaar? Haal het uit de oven en leg deze apart op een ander bord zodat het kan afkoelen.
 7. De dressing is heel simpel, maar toch smaakvol. Een vinaigrette op basis van mosterd en balsamico azijn. Het scheutje water helpt het iets minder dik te maken. Ik heb de olie weggelaten omdat deze al bij de courgette en de amandelen zit. Meng de ingrediënten in een apart kommetje.
 8. Als laatste is het tijd om de borden op te maken: verdeel de spinazie over de borden, leg in het midden de afgekoelde rijst, voeg de mais en de paprika toe, plaats de courgette aan een zijkant, leg de tofu als een waaier erbij en strooi als laatste de gehakte amandelen erover.
 9. Nu verdeel je met een lepeltje de dressing over de borden door cirkels te maken over de salade. Besprenkel de borden daarna met elk 1tl sesamzaad en klaar!

Best simpel toch? Mijn ouders waren in ieder geval weer blij verrast door deze vegan salade. Ik hoop dat het jou ook smaakt! Zin in meer eten? Deze geroosterde kikkererwten zijn een perfecte én gezonde snack.


Ik ben erg benieuwd of de salade in de smaak viel. Laat je het weten? Deel het met mij op Instagram, Facebook of Twitter.

Frisse vegan salade met gerookte tofu

 

SaveSave

SaveSave

SaveSave

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply