Beauty

Bean Body: Coco Berry scrub review

09/13/2017
Heleen met de zak van Bean Body Coco berry scrub

Groot fan van de douche en mijn verzorgingsproducten in deze cabine! ‘s Ochtends is het lekker warm (vooral nu het weer kouder en donkerder is bij opstaan..grrrr herfst) en na een lange of zware dag is het een fijne ontspanning. Soms vind ik het lekker om mezelf op de laagste versnelling te zetten. Fijn om dan te relaxen met het warme water en fijne producten. Deze verzorgingsproducten heb ik het liefst ook duurzaam, natuurlijk en vegan. Zo ook mijn scrub! Van de duurzame en diervriendelijke webshop Maxia Lane mocht ik de Bean Body koffie scrub testen. Scrubben deed ik al wel en ook ooit gedaan met een koffie variant, maar nog nooit eentje van Bean Body. Benieuwd wat ik van deze scrub vind? Lees hier verder!

 

Scrubben: yes or no?

Allereerst, waar is scrubben eigenlijk goed voor? Ik geloof er in dat het lichaam heel veel zelf kan en daarom smeer ik er niet veel op. Ook scrub ik daarom niet onwijs vaak. Het blijkt dat je huid zichzelf sowieso ongeveer elke maand “vernieuwt”.  Zelf heb ik altijd wel een potje scrub in de douche staan. In de winter komt dit dan van pas wanneer het door de kou en droogte net lijkt alsof ik een huidtransplantatie heb gehad van een slang. Charming!  Of tijdens de zomer als mijn huid het zwaar heeft na veel zon, zee en zwembad. Verder doe ik aan waxen en helpt het tegen ingegroeide haartjes. Maar in de Cosmo’s, Glamour’s of andere tijdschriften en sites zie je vaak nog meer voordelen voorbij komen. Om mijn geheugen weer even op te frissen ben ik aan het googelen geslagen en wat op een rijtje gezet.

 1. Scrubben verwijderd dode huidcellen en het resultaat is een zachte huid.
 2. Je kunt minder puistjes krijgen doordat je verstopte poriën worden geopend en gereinigd.
 3. Door te scrubben maak je haartjes los en heb je minder last van ingegroeide haartjes. 
 4. Van plan te gaan zonnen? Als je eerst scrubt word je sneller bruin!
 5. Wanneer je scrubt stimuleer je doorbloeding en verbetert de kleur van je huid.
 6. Je huid neemt beter verzorgingsproducten op en hierdoor krijg je nog betere hydratatie. 

 

Koffie scrubs

Zelf scrub ik niet veel,  gemiddeld zo’n 1 keer per maand. Toch ben ik niet vies van een nieuwe scrub. En al helemaal niet van een koffie variant. I-love-coffee. Green with Coffee.. dat soort dingen ; ). Daarnaast blijkt koffie ook (helende) voordelen te hebben. Hier komt weer een handig rijtje:

 1. Koffie kan doorbloeding stimuleren.
 2. Acné, eczeem of andere huidproblemen kunnen verminderen of verdwijnen door het reinigen en vernieuwen van de huid.
 3. Cellulites kan verminderen of verdwijnen doordat gemalen koffiebonen vetafbraak stimuleert. Mits het regelmatig wordt gebruikt.

Klinkt best goed, toch? Voorheen heb ik een koffie scrub van een ander merk gebruikt en deze beviel mij ook erg goed. Niet perse omdat ik minder cellulitis of striae had (dat was mij in ieder geval niet opgevallen), maar omdat mijn huid heel soffffft werd! Deze scrub kwam alleen uit het buitenland en door luiheid (oeps) nooit meer aangeschaft. Toen ik van Maxia Lane een koffie scrub mocht proberen en zo ook een nieuw (vegan en duurzaam) merk kon leren kennen, was ik direct enthousiast. So…..letssssss scrub!

Heleen met de zak van Bean Body Coco berry scrub

Het merk: Bean Body

Even iets over het merk. De producten van Bean Body zijn biologisch, diervriendelijk en all-natural van Australische bodem. Het merk heeft de missie iets positiefs te doen voor haar klanten, maar ook voor de wereld waar wij in leven. Zo ontwikkelen ze betaalbare producten die de huid verzorgt en skin imperfecties vermindert, maar welke ook gemaakt zijn van Fairtrade en duurzame koffiebonen. Daarnaast zijn bijna alle (behalve de variant Manuka Honey) scrubs ook nog eens veganistisch en niet op dieren getest, jeej! Nog een pluspunt is dat de scrubs vrij zijn van parabenen. Dit zijn chemische conserveringsmiddelen die in verband worden gebracht met verschillende vormen van kanker. Gelukkig zijn er steeds meer merken die niet meer parabenen gebruiken. Net zoals Bean Body dus : )

De producten van Bead Body hebben overigens de prijs ‘Best New Bath and Body Product’ gewonnen by de Beauty Oscars 2017.

 

De scrub: Bean Body Coco Berry

Er zijn verschillende “smaakjes” om uit te kiezen: Coconut, Manuka Honey (niet vegan), Peppermint en Coco Berry. Afgezien van de geur zijn ze hetzelfde. Ik koos voor Coco Berry. Het idee dat een koffiegeur gecombineerd wordt met de geur van chocola en besjes leek me heerlijk. En wauw, ik werd niet teleurgesteld. Het ruikt echt super lekker!

Voorkant van de zak van Bean Body Coco Berry Scrub


Bean Body Coco Berry is gemaakt van koudgeperste kokosnootolie, vitamine E en zeezout en van Arabica koffiebonen, uiteraard. Ook deze koffie scrub gaat de uitdaging aan tegen cellulites, striae en een droge huid.

Op de verpakking tipt Bean Body de scrub ‘s avonds of ‘s nachts op een natte huid (onder de douche) te gebruiken voor het beste resultaat. Dit is denk ik omdat de huid voornamelijk ‘s nachts tijdens slaap zich herstelt. Als je dus vlak daarvoor de dode huidcellen verwijdert en doorbloeding stimuleert, gaat dat herstel tijdens het slapen dus hopelijk extra goed!

Wat zit er in? 

 • Coffee Arabica Seed Powder
 • Sucrose Nucifera (Coconut) Oil
 • Sodium Chloride
 • Glycerin
 • Theobroma Cacao Seed Powder
 • Prunnus Amygdalus Dulcis (Almond) Oil
 • Simmondsia Chinensis (Jojoba) Seed Oil
 • Tocopherol
 • Hyaluronic Acid

 

Achterkant van de zak van Bean Body Coco Berry Scrub

 

Mijn ervaring met Bean Body Scrub

Het merk

Waar het merk voor staat vind ik erg mooi: natuurlijke, eerlijke en duurzame producten ontwikkelen die de wereld niet schaden. Graag steun ik merken die iets goeds willen doen, net zoals Bean Body. Hopelijk helpt mijn steun (en die van jullie) zulke bedrijven groter te maken, meer goede dingen te doen en inspireert het andere merken.

De samenstelling & het aanbrengen

Een groot pluspunt vind ik dat de scrub geen rare ingrediënten heeft die je niet herkent. Verder is het een stevige scrub die niet helemaal uit elkaar valt. Daardoor gaat het aanbrengen van hand op lichaam wel makkelijk. Met een vorig merk verspilde ik erg veel scrub doordat het een losse samenstelling was. Dat gebeurt met deze scrub ook wel, maar veeeel minder. Fijn dus! Wel betekent dit dat het iets lastiger verspreiden is over het lichaam, maar ik vond dit niet vervelend.

Het resultaat

Ik gebruik het nu een maand en ik vind het erg fijn. Om het echt goed te testen ben ik wel meer gaan scrubben en daarom doe ik het nu 2 keer per week. Ik merk dat mijn huid echt zachter is. Ook meerdere dagen na het scrubben! Zoals ik al zei ruikt de Coco Berry versie super lekker. Niet alleen tijdens het douchen, ook erna! Let er wel op dat je niet te fanatiek scrubt, het is best wel een sterkeAls ik heb gescrubd ruik ik het na het douchen nog aan mijn lichaam. Yummmm! Dat komt denk ik ook omdat ik na het scrubben mezelf alleen afspoel met water en daarna afdroog. Ik smeer mezelf niet ook nog in met een crème, omdat ik het idee heb dat de scrub al voedzaam genoeg is. Ik voel namelijk een heel dun vettig laagje. Maar gelukkig niet te vettig! Net genoeg en het trekt in. Bij mijn vorige koffie scrub was het wel te veel en dat was niet fijn. Bij Bean Body heb ik dit probleem niet, ruik ik lekker en voelt mijn huid écht zacht.

En… hoe zit het met de cellulitis en striae?

Volgens de verpakking zou Bean Body dus ook helpen tegen cellulitis en striae. Om dit echt te weten moet je het denk ik wel langer gebruiken dan een maand. Ook moet je het 5 minuten op je lichaam laten zitten voor je het afspoelt. Even geduld hebben en bellen blazen onder de douche. Confession: ik heb niet altijd 5 minuten gewacht. Daar ben ik iets te ongeduldig voor. Ook heb ik het meer in de ochtend gedaan dan in de avond. Ik wil heel graag geloven dat cellulitis en striae verdwijnen, maar ik ben hierover altijd beetje sceptisch. Zelf positieve resultaten gehad? Laat het me vooral weten. Ik ben heel benieuwd!

Anyway, het belangrijkst vind ik dat het mijn huid voed, dode huidschilfers verwijderd en de huid zacht maakt. De Bean Body Coco Berry Scrub doet dat zeker! Oh en het ruikt dus amaaaaazing! 

Heleen met de zak van Bean Body Coco berry scrub

Kan ik de scrub aanraden?

Hou je van scrubben? Lijkt de geur van koffie je lekker? Wil je een zachte huid? Heb je hier € 14,99 voor over? Als je op alles ‘ja’ hebt geantwoord, dan kan ik de scrub zeker aanraden.

Wil je minder cellulites en striae? Daar zegt (denk ik) niemand nee tegen haha, maar helaas kan ik hier niks over zeggen. Ik heb het daarvoor niet lang genoeg geprobeerd. Ook kan het product bij iedereen weer anders werken en daarnaast is het sowieso de vraag of het echt kan. Maar afgezien daarvan is het een fijne scrub!

 

Nu met korting bij Maxia Lane

Dus… interesse in de scrub? Bij de webshop Maxia Lane krijg je tot 1 oktober 20 % korting op je aankoop. Gebruik de code BB20 bij aankoop van jouw Bean Body product.

20% Kortingscode voor Bean Body scrub bij webshop Maxia Lane met code BB20

Maxia Lane is een vrij nieuwe webshop die sinds 2017 zich inzet om volledig diervriendelijke cosmetica-, huidverzorgins-, en badproducten aan te bieden. Daarnaast gebruiken ze alleen verantwoordelijke leveranciers die diervriendelijke producten maken en ook milieubewust en duurzaam zijn.

 

Ik scrub dus sowieso nog verder en sta zeker open om meer van Bean Body te proberen. Een fijn merk met lekkere producten en een mooie missie! Gelukkig heeft Maxia Lane nog meer : ) Benieuwd naar mijn vegan verzorgingsproducten  Lees dan mijn Lavera review.


Ga je ook Bean Body Scrub proberen? Laat het vooral weten en deel het met mij op Instagram, Facebook of Twitter. Ik ben heel benieuwd naar jouw ervaring. Ook fan van Coco Berry of een ander smaakje? Let me know! 

 

 

You Might Also Like

2 Comments

 • Reply Maxia Lane 10/15/2017 at 2:02 pm

  Hoi Heleen,

  Leuk blogje!

  Ik heb een link naar onze website gemaakt.

  Bedankt, van Maxia Lane.

  • Reply wpAdminGreenwith 10/16/2017 at 2:02 pm

   Dankjewel Maxia Lane ♥

  Leave a Reply