Coffee Coffee Hotspots

4x Koffie hotspots Utrecht

12/07/2017
Heleen met koffie voor post 4x Koffie hotspots Utrecht

Dat ik niet snel nee zeg tegen een goeie kop koffie is wel bekend. Het is dan ook meer dan logisch dat ik in Utrecht (waar ik woon) wel favo koffie plekjes heb. Regelmatig bezoek ik deze alleen of samen met vriendjes en vriendinnetjes. Op een vrije dag of in het weekend plof ik graag ergens neer met een boek, tijdschrift, mijn laptop of levend gezelschap. Gelukkig genoeg koffie opties om uit te kiezen! Benieuwd wat voor koffie hotspots Utrecht zoal te bieden heeft? Scroll dan verder voor wat koffie inspiratie! Laat mij vooral ook weten als ik iets mis, dan kan ik weer op expeditie naar iets nieuws.

Mijn koffie hotspots Utrecht

Lucas

Lucas 4x Koffie hotspots Utrecht

Dit kleine, maar fijne tentje zit op een leuke locatie in Utrecht. Net buiten het winkelgebied, maar nog wel in het levendige centrum waar de diversiteit van Utrecht samenkomt. Lucas is zelf niet onwijs groot, maar stiekem past er genoeg in. Sinds deze zomer is er ook een ruimer terras bijgekomen. Neem daar met lekker weer vooral plaats met de havercappuccino en laat de stad lekker aan je voorbij racen. Letterlijk, want je zit pal naast het fietspad en een weg. Maar dat is juist de charme van het terras, vind ik. Daarnaast is het een top plek om mensen te kijken ; ). Op een koude dag kun je ook neerploffen op een krukje of stoel aan het raam en lekker naar buiten turen. Of naar hun dadel matcha gebak in de vitrine…

Uiteraard is de koffie heel lekker en kun je kiezen uit haver – of ongezoete sojamelk. Yum!! Ook grote PLUS dat de sojamelk ongezoet is. Het interieur is gezellig, artsy en knus. Ook de bediening is altijd vriendelijk, blij en persoonlijk! Zelf vind ik dat veel toevoegen. Bij de koffie of thee krijg je een klein stukje van het dadel matcha gebakje.. vegan! Lekker en gevaarlijk. Smaakt naar meer.

Lucas
Wittevrouwenstraat 23
3512 CS Utrecht

 

Daens

Daens terras voor blog post 4x Koffie hotspots Utrecht

(bron foto: Facebook Deans)

In de zomer kun je jezelf op het terras van Daens planten of met kouder weer binnen in het stijlvolle interieur. De koffie is goed, maar ik ben ook fan van de verse gember munt thee. Voor de afwisseling! Het leuke aan Daens is dat ze ook een kledingwinkel en een hotel hebben. Vanaf de lunchroom kun je binnenkijken bij de winkel en andersom. Trust me, train je wilskracht voor je naar Daens gaat want de kleding schreeuwt om gekocht te worden.

In de zomer is het soms wel beetje vechten voor een plek op het terras. No kidding, maar mensen “staan in de rij”. Geen onbekend concept in Utrecht. Bij elke zonnestraal en aangename temperatuur zijn de terrassen geëxplodeerd. Wat ik dan doe is een koffie to go halen en tegenover Daens op een verhoging zitten waar de zon vaak volop schijnt.

In het centrum blijft Daens voor mij een favoriet onder de koffie hotspots om gezellig met een vriendinnetje bij te praten. Je zit er mooi, er is kans op zitplek (vooral binnen) en het is niet zo’n onpersoonlijke horeca productie tent, maar toch midden in het centrum.

Daens
Korte Minrebroederstraat 13-17
3512 GG Utrecht

 

Bar Beton

Bar Beton voor 4x Koffie hotspots in Utrecht

Als ik productief moet zijn, ga ik naar Bar Beton. Terwijl ik dit type, zit ik er ook echt aan tafel. Er zijn verschillende locaties in Utrecht, maar ik ga altijd naar Centrum. Okay, de koffie vind ik niet het goedkoopst en ik verbaas me elke keer weer een beetje over hoe duur het is. Maar voor werken vind ik het een fijne plek. Veel mensen slaan er een (studie)boek of laptop open, waardoor er een motiverende werksfeer hangt.

Soms staat het kacheltje er wat heet te branden en aangezien ik niet het beste kan omgaan met het warm hebben, ben ik er wel eens weg gelopen. Vooral op een zonnige of warme dag is het er heet, wat denk ik komt door de vele en grote ramen. Maar meestal zit ik er top en valt er niet te klagen.

Bar Beton Centrum
Korte Jansstraat 13-15
3512 GM Utrecht

Bar Beton CS
Stationshal 9 (1e verd.)
3511 CE Utrecht (buiten OV poortjes)

Bar Beton Rijnsweerd
Pythagoraslaan 101
3584 BB Utrecht

Bar Beton De Bank
Adriaen van Ostadelaan 22
3583 AJ Utrecht

 

30ML

30ML The Roastery voor 4x Koffie hotspots Utrecht

Utrecht is rondom het station bezig met een make-over. De grote straat tussen de treinen en het winkelgebied heeft ook een massive face-lift gehad. Gelukkig, want er fietsen was een ramp (gevaar voor eigen leven) en het zag er niet op en top uit. But things have changed for the better! Er zijn nieuwe restaurantjes gekomen en ook zit er sinds een paar maandjes 30ML Coffee Roasters. Niet ver van 30ML opent maart 2018 de vegan snackbar van Utrecht. Kan-niet-wachten. Sorry, ik dwaal af. Back to coffee! 

Dit fijne plekje ben ik nog maar een paar keer geweest. Het heeft dus een hele goeie indruk gemaakt om in dit lijstje koffie hotspots te komen. Bediening is aardig, het interieur is erg mooi en de koffie is lekker (uiteraard). Je kunt er ook terecht voor koffie workshops! Staat op mijn to do list. Daarnaast is het een ‘All day breakfast’ concept met een veelzijdige kaart. Helaas maar twee vegan opties, broodje hummus en een acaï bowl. De laatste heb ik geprobeerd en was niet verkeerd! Ik hoop wel dat ze met een nieuw menu meer plantaardige opties krijgen.

Er zijn nog veel meer plekjes in Utrecht, maar deze vier spots zijn de gene waar ik nu vaak heen ga! Het gaat een beetje in fases. Straks zijn het er misschien weer vier anderen. Die beloof ik ook te delen. Zelf niet zo bekend in Utrecht of juist wel en zin in een nieuw tentje? Probeer iets uit mijn lijstje. Ondertussen benieuwd naar de duurzaamheid van koffie? Lees hier over mijn onderzoek! 


Heb je een nieuwe koffie hotspots ontdekt? Laat het vooral weten en deel het met mij op Instagram, Facebook of Twitter. Ik ben heel benieuwd. Ga ik zelf snel daarheen : )

SaveSave

SaveSave

SaveSave

SaveSave

SaveSave

SaveSave

SaveSave

SaveSave

SaveSave

SaveSave

SaveSave

SaveSave

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply